Förstasida
Redskap
Bas
Ögon
Läppar

Hej och välkommen till denna sida om smink!

Här kommer du att få reda på en hel del teori bakom och tips om smink. Vad kan man tänkas behöva och hur använder man det? Självklart så kan du alltid hitta på egna användningsområden och tekniker som funkar för dig, men här finns några av mina tips och knep.

Vad du kan tänka på är att med smink kan man alltid få det att framstå som mjukare eller en mer stark look. Allt beror på hur du gör, vilka färger/nyanser du använder och hur mycket smink du lägger på.

Viktigt är alltså att du anpassar färg efter hur just du och din hy ser ut. Jag kommer att skriva en del tips och tricks till var och en av områdena, vilket kan förbättra din användning och teknik av smink.

En viktig regel inom sminkvärlden är att aldrig använda varandras smink, eller rättare sagt ”låna på egen risk”, skulle passa bra. Detta är väldigt viktigt just för att när man använder smink så drar det ofta till sig bakterier och annat, vilket inte är bra. Om du använder någon annans smink så blir det en ”bakteriebomb” eftersom ni har olika bakterier på er som då kan samlas i sminkprodukten och börja gro. Detta kan ge konsekvenserna att när du använder sminket igen så kommer det att ”skada” din hy och man kan till exempel få utslag. Så bästa rådet är alltså att inte ta risken, använd inte varandras smink!

Jag hoppas att du gillar min sida!
Om du har några frågor eller funderingar så är det bara att kontakta mig. Länk finns i sidfoten.