Gnesta


Välkommen till Gnesta - landsbygden nära Stockholm!


Sport

Gnesta har ett brett utbud av olika fantastiska sporter och aktiviteter som garanterar glädje och gemenskap. Sporter som finns att välja bland är hockey, innebandy, fotboll, friidrott, orientering, gymnastik och mycket mer!

Det finns en ishockeyhall samt en nybyggd innebandyhall precis bredvid en stor fräsch fotbollsplan med konstgräs, där alla samlas för idrottsaktiviteter för hela familjen!

I Gnesta finns det något för alla, så kom gärna förbi!

Utbildning

Gnesta har ett antal skolor för allt mellan dagis till komvux. Frejaskolan är Gnestas största skola för elever mellan årskurs F-6 och 7-9.
Gnesta Kommun, barn och utbildning.

I Gnesta ska alla ha möjlighet till utbildning och utveckling. Alla är välkomna!Kommunikation

Gnesta har tågtrafik till Stockholm och busstrafik till Nyköping vilket gör det till en väldigt viktig knutpunkt i kollektivtrafiken.

Man kan lätt åka till Stockholm på 60 minuter med hjälp av tåg och därav jobba i Stockholm även fast man bor på landet!


Shopping

Gnesta har ett stort shoppingcenter precis utanför centrum, som i sig har ännu fler butiker!

Butikerna erbjuder allt från mat till målarfärg och verktyg vilket gör Gnesta väldigt självständigt. Några butiker som finns är:

är det något som du inte hittar kan du alltid beställa på nätet till en av postombuden!

Historia

Gnesta har en rik historia med sport och bryggeri. Hembryggeriet i Gnesta tillverkar egna bryggda drycker samt har en konstutställning vid namn Gnesta Art Lab.

Gnestas sportklubb IFK Gnesta har funnits i över 100 år. Det grundades 1920 och är fortfarande i full fart och starkare än någonsin!


KONTAKT

Kontakta mig

Skaparen av sidan - Oscar Gärling

Senast uppdaterad - 11/11-2020