Soluppgång

Hem

område Fornhöjden

Hej och välkommen till min förort Östertälje som ligger i Södertälje.

På denna sida så kommer ni hitta bland annat nöjen, handel, utbildning och hur ni tar er till Östertälje.

Ifall ni skulle vilja veta mer om Östertälje eller Södertälje kan ni gå till Södertäljes egna hemsida. Södertälje.se och lär dig mer om Södertälje.

Ifall ni har frågor om denna sida kan ni kontakta mig på min e-mail som står längre ner :)


Nöjen

bild fotbollsplan

I Östertälje så har vi många parker som vi kan ta oss till och många fotbollsplaner som ligger som max 15 min från ett område som heter Fornhöjden.
Östertälje IP är en av platserna för att spela fotboll. Sedan deras fotbollsarena nyligen renoverades har den blivit en av de nyaste arenorna i Södertälje.

UPP

Handel

Tempo fornhöjden

I Östertälje finns ett område som heter Fornhöjden, där det finns flera butiker, t.ex.

 • Tempo handel
 • Höjdens Pizzeria
 • Höjdens Tandcenter
 • Höjdens herr & dam klipp
 • Östertälje Pizzeria

 • I Fornhöjden och Östertälje finns det mer än 6 andra affärer som ligger vid stationen.

  I Fornhöjden finns också ett hälsocenter, som är bra, bara om något skulle hanteras snarast och är till hjälp för dig, så du behöver inte resa långa sträckor för att träffa en läkare.

  UPP

  Utbildning

  Fornbackaskolan

  Östertälje har tillgång till flera skolor där ungdomar och barn kan utbilda sig och Östertälje har flera olika förskolor.
  Det finns totalt 4 skolor i Östertälje, varav tre är grundskolor och en är en gymnasieskola för natur och ekonomi. Grundskolor heter Fornbackaskolan med årskurs 1-6 och du måste ansöka om en ny skola. Fornbackaskolan var tidigare en gymnasium men har omvandlats till en grundskola.
  Igelsta Skolan med årskurs 1-9, Igelsta var också ett gymnasium innan men det gjordes också om till en grundskola.
  Vi har också Vittra skolan som är från årskurs 1-9, Vittra skolan hade ett tag bästa rektorn i Sverige men när rektorn flyttade så sjönk deras nivån.
  S: ta Ragnhildgymnasiet är den enda gymnasiet i Östertälje som fokuserar på natur och ekonomi. Eftersom gymnasiet är väldigt litet måste eleverna gå till Igelsta Skolan för lunch.

  UPP

  Hitta hit

  Östertälje har en station som har tillgång till pendeltåg och bussar som tar dig mot STHLM City och Gnesta. För att ta dig till vårat shoppingcenter som ligger i staden centrum så har du två alternativ Den ena är att ta en buss som heter Astrabacken från Östertälje station, du kan komma dit på 10 minuter, den andra är att ta ett pendeltåg till Södertälje centrum, och då kommer du också vid samma tid som bussen.

  Du kan läsa mer om transport här

  En annan fördel med att leva i Östertälje är den lätta åtkomsten till E4 motorväg och E20 motorväg du kan se det via kartan åt höger.

  UPP