Menyknapp för rubriken hem Menyknapp för rubriken shopping Menyknapp för rubriken aktivitet Menyknapp för rubriken utbildning Menyknapp för rubriken hitta hit

Hem

Stuvsta station

Välkommen till denna informerande hemsida om Huddinge!

Huddinge är till sin folkmängd den näst största kommunen i Stockholms län och täcker en yta på 140,63 kvadratkilometer. Kommunen består av sju olika kommundelar:

  • Flemingsberg
  • Segeltorp
  • Sjödalen-Fullersta
  • Skogås
  • Stuvsta-Snättringe
  • Trångsund
  • Vårby

Läs vidare under rubrikerna för information om hur det är i Huddinge.

Shopping

Huddinge centrum

I Huddinge finns det flertalet shoppingcentrum där du kan handla alla möjliga prylar. Det största shoppingcentret är Kungens Kurva. Där kan vi hitta sveriges största IKEA varuhus, ICA Kvantum samt två stycken inomhuscentrum med alla möjliga olika affärer.

Läs mer om vilka butiker det finns och hur du hittar till kungens Kurva på kungenskurvashopping.se

I mitten av Huddinge kan du hitta Huddinge centrum. Det är ett mindre och mer lokalt shoppingcenter. Hitta mer information på huddingecentrum.se

Aktivitet

Hudding hockey ishall

Det finns mängder med möjligheter för fysisk aktivitet i Huddinge. Allt från lagidrotter som hockey, fotboll, innebandy m.m. till egen motion i elljusspår. I Huddinge finns det en bred variation och det är lätt att hålla sig aktiv. Sök på din idrott för att hitta specifik information. Om du vill hitta vart du kan motionera i elljusspår kan du gå in på huddinge.se.

Det finns även mängder av andra aktiviteter och nöjen i Huddinge som du kan njuta av tillsammans med familj och vänner.

Utbildning

Kvarnbergaskolan

I Huddinge finns det 27 stycken kommunala skolor och 5 stycken fristående skolor. Detta är utan att räkna med de fem kommunala gymnasieskolorna som finns i Huddinge som tillsammans har 3400 elever, samt de 3 fristående gymnasieskolor.

Kommunala gymnasieskolor i Huddinge:

Hitta hit

Huddinge är lokaliserat i en perfekt del av Stockholmsregionen. Det är lätt att ta sig hit med buss, fjärrtåg, snabbtåg, regionaltåg och pendeltåg samt är det bara 16 minuter bort med tåg till Stockholms central. Du kan även cykla de cirka två milen.

Du kan titta på kartan till vänster för att få en förståelse vart Huddinge ligger till.