header

Hem

centrum

Hej! Välkommen till en mini sida om Hallunda.


Hära hittar ni information om Hallunda. Ni kommer få reda mer om andra saker som aktiviteter, shopping som är tillgänglig och självklart hur ni ta er till Hallunda.


Om du är även nyfiken och vill veta mer om hallunda kan du checka www.botkyrka.se/stadsplanering-och-trafik/botkyrka-vaxer/hallunda-norsborg


Är det något särskilt du undra över kan du gärna maila mig:)

UPP

Idrott & aktivitet

idrottshall

I Hallunda har vi mängder av olika aktiviteter man kan hålla på med, så som dans, fotboll, basket, taekwondo etc. I Hallunda finns det en plats som heter Brunna IP där alla sporter pågår. Här har vi allt att erbjuda, från flera fotbollsplaner, boxningshall, tennishall, dans hall etc. Vi har även en stor fotbolls förening, Norsborg NIF


I Brunna IP finns det även ett ställe som kallas för botkyrkahallen och hära finns det sporter som pågår inomhus. Som boxning, pingis, dans etc.

UPP

Shopping & Nöje

centrum

Som shopping i Hallunda har vi vår egna centrum, Hallunda centrum. I Hallunda centrum finns allt möjligt, allt från klädbutiker till mataffärer, kulturella affärer och restauranger. Kända butiker som finns i Hallunda är b.la

  • Lidl
  • Apoteket
  • Familje gatukök
  • Gym 24/7
  • H&M

Dessa fem är de mest välkända, dock finns det flertal butiker i Hallunda som finns inte inne i centrum.
I Hallunda har vi även kända snabbmatsrestauranger som McDonalds och Burger King

UPP

Utbildning

Skola

I Hallunda har vi tillgång till både kommunala och privata skolor. Det är inte så stor skillnad mellan privata och kommunala skolor, förutom om hur de spenderar deras pengar. Alla skolor i hallunda går inte tyvärr från f-9. Två styckna av grundskolorna går bara upp till årskurs 6.

Det finns även en ganska stor gymnasium som har tillgång till alla högskoleförberedande program. Tyvärr finns inte alla yrkesprogram, men programmen handel har Gymnasium tillgång till.

  • 9 st förskolor
  • 6 st grundskolor
  • 1 gymnasium
UPP

Hitta & Kontakta

Att hitta och ta sig hit är inte så komplicerat. Det är väldigt lätt att ta sig hit då du har flera möjligheter med hjälp av kollektivtrafik. Hallunda har transport som tunnelbanor och bussar. Vill du åka pendeltåg kan du snabbt ta en buss som tar dig till Flemingsberg eller Tumba. Du kan också ta dig hit väldigt lätt med bilen.

Om det är något ni undrar över eller vill ställa några frågor kan ni kontakta mig, via telefon och mail:)

Kontakta mig

Mail-address:

Johannes Gebremeskel

Telefon-nummer:

0730760234
UPP