solnedgång

HITTA HIT SERVICE HISTORIA NÖJE NATUR

Historia

gammal_karta
I 1960-talet så tillhörde Sätra en del av Sätra gård tillsammans med Kärrtorp och Eklund. Bo Jonsson hade köpt gården 1376 som var i den tiden den andra mest maktiga personen i Sverige efter Kunden. Det blev ett säteri 1619 och har idag adressen

Sätragårdsvägen 6. I slutet av 1950-talet var Sätra fortfarande ett område för jordbruk tills Sätra varv startade sin verksamhet 1878 och byggde prånar ända fram till 1935. Byggnader hade byggts för arbetarna som kallas med Varvsarbetarhuset.

År 1964 så böjade man bygga och 4 år senare var nästan hela stadsdelen färdigställd.

☝️

Natur

strand Sätrabadet (även Sätrastrandsbadet) är ett av de 24 officiella strandbadet i Stockholm (träder i kraft 2008). Badhuset ligger vid sjön Mälaren i Sätra-distriktet i sydvästra Stockholm. Avfarten Sätraån ligger intill Sätrabadets södra sida- Badet ligger i Sätraskogens naturreservat.

Sätrabadet-stranden är cirka 350 meter lång och gränsar till stora sandstränder, stenar och gräs. Långt norrut finns det en plats för hundar att bada.

Det finns en kiosk och minigolfbana fär du kan sitta på ett bord eller bänk. Efter att ha passerat baden kommer en lång väg att tas från Johhanes gård i söder till Gröndal i norr.

☝️

Nöje

lekpark

I hela distriktskommittéområdet finns mer än 120 ideella föreningar och i Sätra-distriktet finns det många föreningar främst för barn och ungdomar.

Andra ideella föreningar som finns i Sätra inkluderar Sätra (PROSätra), Sätra Shipyard Interests Association och Night Walk Sätra (Night Walk Sätra) .

Parkar, stränder och sportsområden finns det gott om i Sätra. Det finns en fotbollsplan, ridplats, flera basketplan och Sätra IP som är en dedikerad byggnad åt sport.

Den kallas för Sätra IP och har allt från hockeyhallar, fotbollsplaner och löparbanor både inomhus och utomhus.

☝️

Service

företagsbyggnad Innan stadsdelen Sätra började bebyggas var Sätra varv, Kungshatts tegelbruk och i viss utsträckning jordbruket det som gav arbetstillfällen i Sätra. I generalplanen för Sätra från 1962 utpekades ett område som skulle disponeras för arbetsändamål.

Området lades som en buffert mellan Södertäljevägen och bostadsbebyggelsen och fick gångavstånd till Stadsplaner upprättades 1967 för fastigheterna Storsätra och Lillsätra och 1974 för Stensätra samt Hällsätra.

☝️

Hitta Hit

Sätra har sedan 1965 en tunnelbanestation på röda linjen. Den var ändstation fram till 1 mars 1967, då banan förlängdes.

Tunnelbana stationenSätra stationen befinner sig på den röda linjen som man kan ta sig till med ett tåg som åker mot Norsborg om man bor i Bredäng eller längre norrut.

Om man befinner sig i Skärholmen eller eller i en station söder om Skärholmen åkar man med Ropsten tåget.

Man kan ta sig fram med T-Banan och Bussarna som åker från Hägersten och Västertorp. Är man på ett sportigt humör kan man promenera från Smista, Liljeholmen, Bredäng eller Skärholmen för att kunna ta sig till Sätra.

☝️

Kontakta Mig! Tel: 070-722-4772 Mail:KébStu@live.com Adress: Storsätragränd 8 126 39