Salem, staden där familjerna växer och fåglarna visslar. Salem är en plats som lockar till sig människor i alla åldrar. En liten stad som alla känner alla i. Miljön är underbar och folket är lika så. Salem är rankad som Sveriges tryggaste kommun, vilket den också är. Tack vare säkerheten har Salem många äldre som är bosatta. Helt enkelt är salem en plats man kan kalla hem.

Miljö

Miljön i Salem är nog det bästa med förorten. Det finns sjöar åt flera håll, skog och vildmark täcker majoriteten av ytan. Miljön gör Salem till en fin och underbar plats som passar små som vuxna.
De flesta invånarna i Salem cycklar och promenerar, vilket leder till renare luft. Det känns som en plats man kommer till för att koppla av. Så folket blir automatiskt mer fridfulla.
upp


Centrum

Salems centrum är ett av de mindre centrum. Den består av en livsmedels butik, systembolag, restauranger, leksaksaffärer, tandläkare, frisör etc. Det som är fint med Salems centrum är främst stämningen. Det är litet och mysigt, själva centrumet har ett tak av glas som tillåter solen att skina in och ger det en skönare miljö.

En yttligare anledning till att ebsöka salem är att de precis intill har både en simhall och gym. Skola och dagis ligger närmare än 200 meter ifrån salems centrum. upp


Transport

Att ta sig till salem kan endast ske med buss eller bil. Buss 725,708 och 745 åker till salem. däremot finns det tågstationer i både tumba och rönninge. dit kan man såklart komma med hjälp av buss. Salem är som sagt väldigt litet så man kan i princip promenera eller cyckla dit man vill.


Besökare kan komma med buss från hallunda, tumba och hornstull ifall de nu vill. salem må vara litet men det innebär absolut inte att det är isolerat! som nämnt innan så har salem blivit belönade titeln som Sveriges säkraste kommun! Det är anledning nog för att vilja besöka Salem! upp


Nöje

I Salem finns olika aktiviteter för olika åldrar! Man kan bada, styrketräna, leka etc. Det finns musik för de som vill, bibliotek, lekparker osv.

Det fina med nöjesaktiviteterna i Salem är att de finns för alla åldrar! Under sommrarna finns det tivoli och ute aktiviteter somalla kan delta i. Salem är ett fint familje område.
upp


Restaurang och Cafee

Det finns thai restauranger, pizzeriea och grill. Det finns två olika cafe varav en är ny öppen. Dessa cafe är öppna från tidigt på morgonen till eftermiddag. Så man kan bara promener ner till centrum och äta frukost eller bara koppla av! Restaurangerna är ev väldigt hög kvalitet! Pizzerian har dessutom hemkörning. så matälskare har absolut en anldning att besöka Salem. upp
momo96@live.se